Despre

Urban INC înseamnă Urban Insights Center și este o organizaţie non-guvernamentală fondată în Bucureşti, România în iunie 2010 care creează proiecte educaționale și culturale pentru a transforma modul în care orașele în tranziție își rezolvă problemele.

Misiunea sa este de a lucra în direcția formulării unor noi perspective asupra dinamicilor urbane din România și spre a reuni actori relevanți pentru procesele de dezvoltare urbană şi regională, pentru a experimenta, a învăța și a scala noi soluții.

Programele Urban INC sunt Viitor Global, Design de Proces, Play the City și Conferințele Urban INC.

Spațiul Urban INC  funcționează ca o resursă logistică pentru informare și dezvoltare de proiecte în beneficiul comunității.  
Urban INC este interfața Asociației Odaia Creativă. Formatul Urban INC a fost finanțat inițial prin Centrul de Investigație Urbană de granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Poți să afli mai multe despre granturi aici: www.eeagrants.org

 Echipa

Anamaria Vrabie, Co-fondator

Anamaria este economist, specializată în dezvoltare economică locală.  A inițiat și ghidat direcția Urban INC din 2010 cu convingerea în forța orașelor de a aduce oamenii împreună și în ideile transformative ce se nasc din interacțiunea dintre înțelepciunea locală și provocările globale. Este de asemenea co-fondator al organizației MKBT (Make Better). Anamaria are peste 8 ani de experiență în planificare strategică, metode experimentale prin cultură, competitivitate regională și dezvoltare economică locală. Munca sa a generat strategii urbane, ghiduri și concepte de dezvoltare și regenerare urbană, consultări publice și noi mecanisme de finanțare ale sectorului cultural. După studii de licență la Academia de Studii Economice, a absolvit studii masterale în Relaţii Internaţionale, specializarea Oraşe şi Urbanism la The New School New York în calitate de bursieră Fulbright.  Este membră a mai multor rețele internaționale, printre care Global Shapers din cadrul Forumului Economic Mondial și a BUILD din cadrul German Marshall Fund.

Irina Paraschivoiu, Co-fondator

Inițial formată în științele comunicării, Irina a descoperit rapid impactul pe care creativitatea îl poate avea atunci când este aplicată problemelor de dezvoltare urbană. A co-fondat Urban INC în 2010, inspirată de ideea că orașele pot fi un context excelent pentru acelerarea schimbărilor, atunci când idei novatoare sunt combinate cu acțiuni atent gândite  și structurate. Are o experiență de 8 ani în care creativitatea și înclinația pentru procese și schimbări sistemice au adus-o să lucreze la dezvoltarea de metodologii participative în dezvoltare urbană, politici culturale și programe de sprijinire a demersurilor noi în sectorul cultural, grupuri de acțiune pentru dezvoltare locală, analize de politici publice în domeniul locuirii și dezvoltării regionale. Irina este licențiată în Științele Comunicării și deține un Master în Studii de Planificare Urbană și Regională de la London School of Economics și Științe Politice ca bursier GSS. Este activă în rețele precum ASEFUAN și rețeaua Connected Action for the Commons a Fundației Culturale Europene.

Alexandra Timofte

Alexandra este în prezent consultant în marketing și comunicare în cadrul Price Waterhouse Coopers, având experiență în organizațiile non-profit și derularea de proiecte cu fonduri nerambursabile. A lucrat în cadrul FOND – Federația Organzațiilor Non-guvernamentale în Dezvoltare – și drept consultant în fonduri europene. Alexandra a studiat relații economice internaționale, dezvoltare internațională și management intercultural.

Diana Rusu

Diana este specializată în rețele și dezvoltare organizațională. Are experiență în proiecte strategice în sectoarele de afaceri, public și de dezvoltare internațională, lucrând pentru Ministerul Afacerilor Externe, UNDP și ARCADIA. Are o diplomă de licență în științe politice și deține un master în Relații Internaționale și Studii Europene, fiind și fellow al Institutului Aspen și membru în comunitatea Global Shapers. În prezent este Business Development Manager în cadrul Acceleratorului Spherik.

Ioana Nenciu

Ioana este urbanist, specializată în Amenajarea Teritoriului și Dezvoltare Regională. În prezent urmează un program internațional de Studii Avansate în Urbanism și Dezvoltare Imobiliară cu acreditare din partea a Royal Institution of Chartered Surveyours. Pasionată de cercetare în planificare urbană și regională, are experiență în proiecte de dezvoltare urbană la nivel local, fiind managerul proiectului Alert (dezvoltat de CRIDL și MKBT: Make Better). Ioana activează, în prezent, în sfera dezvoltării comunitare și politicilor publice privind domeniul locuirii.

Oana Pop

Oana are 10 ani experință de business, ca manager și antreprenor în domeniul IT la care se adaugă 3 ani de coaching, facilitare și dezvoltare organizațională. A fondat Atelierul de coaching, prin care susține organizațiile în gândire sistemică, dezvoltare organizațională, coaching și dezvoltare personală. Este doctorand în domeniul Administrației Afacerilor, unde investighează modul în care gândirea sistemică poate fi implementată în procese decizionale strategice. Este și coach și facilitator sistemic acreditat, fiind în formare pentru a deveni psihoterapeut.

În plus, colaborăm cu o rețea extinsă de practicieni talentați din sfere diverse, ce includ design urban, urbanism, arte performative, tehnologie, sociologie, economie, antreprenoriat social.

MKBT

Dezvoltare și regenerare urbană

BAZA

Intervenții de arhitectură și spațiu public

Polycular

Tehnologii digitale

Start typing and press Enter to search